de organisatoren

Het Pegasus Wandelfestival is een initiatief van Akoesticum in samenwerking met Theatergroep Maanlanders en Stichting Recreatie Veluwe en Vallei (SRVV) voor de Airborne Ede-Maand.

Akoesticum
Gelegen aan de rand van de Veluwe in een voormalige kazerne uit 1906 ontvangt Akoesticum op dagelijkse basis groepen uit binnen- en buitenland voor één- of meerdaagse repetities, workshops, trainingen of scholing. Van (inter)nationale jeugdorkesten tot danscursussen voor zestigplussers, maar ook de zakelijke markt maakt graag gebruik van de creatieve omgeving van Akoesticum. Daarnaast biedt Akoesticum een breed scala aan publieksvoorstellingen aan, van try-outs tot karakteristieke concerten.

Theatergroep Maanlanders
Theatergroep Maanlanders is sterk in het opzetten van theatrale en muzikale projecten buiten de theaterzaal. Er vindt een daadwerkelijke ontmoeting en uitwisseling plaats, tussen spelers en publiek en tussen het publiek onderling. Hierdoor ontstaat een ‘levend’ kunstwerk dat mede vormgegeven wordt door de mensen die eraan deelnemen. Voor het Pegasus Wandelfestival zijn het de wandelaars, jong en oud die op een bijzondere manier geprikkeld en uitgenodigd worden deel te nemen.

Stichting Recreatie Veluwe en Vallei (SRVV)
DE SRVV organiseert jaarlijks diverse historische wandeltochten waaronder de Capitulatie wandeltocht, de Grebbevallei wandeltocht en de Para-Glider wandeltocht.

Overige samenwerkingspartners zijn: LAVALU, Elke Vierveijzer, de Kookkazerne, Ede Marketing, Geldersch Landschap & Kasteelen, Gemeente Ede, Natuurcentrum Veluwe, Provincie Gelderland, Verhuurstad Ede, Visit Veluwe, Cultura, Astrant, Netwerk Migranten Muzikanten, Popuppop, Mensen Zeggen Dingen, Groot pop-up familiekoor Airborne regio (in oprichting) en Proeftuin cultuurregio Ede-Wageningen.