praktische informatie

Het Pegasuswandelfestival start én eindigt bij Akoesticum in Ede. Het slotconcert met Ellen ten Damme, Vincent Bijlo en de Konrad Koselleck Big Band vindt hier ook plaats.

De plattegrond van het festival volgt.

Pegasus Wandelfestival

4 km route | ± 1 tot 2 uur wandelen
Starten tussen 10:00 – 11:00
Kids t/m 12 jaar: € 5, volwassenen: € 7,50

8 km route | ± 2 tot 3 uur wandelen
Starten tussen 10:30 – 12:00
Kids t/m 12 jaar: € 5, volwassenen: € 7,50

18 km route | ± 3 tot 4 uur wandelen
Starten tussen 09:00 en 10:00
Kids t/m 12 jaar: € 5, volwassenen: € 7,50

Slotconcert Airborne-Ede maand

Het concert vindt plaats  tussen 16.00 en 17.00 uur. Hiervoor worden apart tickets verkocht. Tickets zijn € 5,- inclusief drankje

Volg onderstaande routebeschrijving of gebruik “Akoesticum” voo​r je navigatie/Google Maps. Het invoeren van het adres kan je naar een verkeerde locatie leiden op het kazerneterrein. Hieronder vind je een plattegrond van het terrein met de diverse ingangen voor auto’s, fietsers en lopers en de parkeerplekken.
 
Klik op de plattegrond om te vergroten.
OV

Kom je met de trein? Stap uit bij Ede-Wageningen. Loop via perron 1b het station uit (centrum/bus-zijde) en volg het pad over een viaduct naar het voormalige kazerneterrein. Het eerste gebouw is Akoesticum. Je hebt géén fiets of taxi nodig.

Auto
Vanaf de N224 – Arnhem/Apeldoorn – via de Nieuwe Kazernelaan
Sla linksaf in de bocht bij de grote houten letters van World Food Center, daar waar de weg overgaat in de Eikenlaan.  Je rijdt nu het voormalige kazerneterrein op (nummer 7). Volg daarna uw route via deze plattegrond naar de dichtstbijzijnde parkeerplek. en ga vanaf daar te voet naar het festivalterrein.
 
Vanaf de A12 Utrecht/Ede (afrit 24) – via de Klinkenbergerweg

Als u onder het viaduct van het NS station bent gereden, houdt u rechtdoor aan (met de bocht mee naar rechts). Vervolgens neemt u de eerste afslag het kazerneterrein op (nummer 8). Volg daarna uw route via deze plattegrond naar de dichtstbijzijnde parkeerplek en ga te voet naar het festivalterrein.

Bij je ticket zit één consumptie inbegrepen. Je kunt kiezen voor een flesje water bij de start van het wandelen of een consumptie naar keuze bij onze bar bij terugkomst. Hier zijn ook huisgemaakte soep en kleine snacks verkrijgbaar.

Wil je vroeg starten maar moet je van ver komen? Blijf dan van 24 op 25 september overnachten bij Akoesticum! Voor meer informatie en het boeken van een kamer kun je mailen naar cultuurhotel@akoesticum.org.

Er is een beperkt aantal kamers beschikbaar. Vol=vol 

Het coronatoegangsbewijs is niet van toepassing bij het Pegasus Wandelfestival. Wel vindt er een gezondheidscheck plaats, maar je hoeft geen 1,5 meter afstand te houden. Bij corona gerelateerde klachten willen we je vragen om je ticket te annuleren en het evenement niet te bezoeken.

Voor het slotconcert wordt er wel gebruik gemaakt van het coronatoegangsbewijs. Dat betekent dat je bij de kaartcontrole in bezit moet zijn van een vaccinatiebewijs, negatief testresultaat via Testen voor Toegang (max. 24 uur oud) of bewijs dat je corona heeft gehad. Dit mag digitaal via de CoronaCheck App of geprint via www.coronacheck.nl

Is het Pegasus Wandelfestival hetzelfde als de Pegasus Wandeltocht?
Het Pegasus Wandelfestival is niet hetzelfde als de Pegasus Wandeltocht. Ga voor de inschrijving en meer informatie over de Pegasus Wandeltocht naar de website van de SRVV.

Krijg ik nog een leuk aandenken na afloop van de wandeling?
Aan de wandelroutes is een herinnering verbonden in de vorm van een speldje. Absoluut de moeite waard dus om één van de routes te bewandelen!

Is het mogelijk om de wandelboekjes van de KWBN te laten stempelen?
Helaas is het dit jaar nog niet mogelijk om deze te laten bestempelen aangezien het evenement niet is meegenomen in de agenda van de KWBN. Vanaf volgend jaar is dit wel mogelijk.

Zijn de routes gepijld?
Alle wandelroutes zijn gepijld, iedere route heeft een eigen kleur.

Mag ik mijn hond meenemen?
Jazeker! Wel vragen we je of je de hond aangelijnd kunt houden in verband met andere bezoekers en de artiesten.